Flex in de buurt; kan het ook anders?

Training 'Flexdenken' plus voorstelling.

Andre Besseling heeft dit programma speciaal ontworpen voor buurtbemiddelaars. Flexdenken, in de combinatie van een training en een voorstelling is als programmaopzet een groot succes. Het kan dan ook voor verschillende doelgroepen worden ingezet. De expertise en ervaring die Andre heeft met de doelgroep van buurtbemiddelaars, maakt dit tot een aanstekelijk en passend programma.

Adequaat leren inspelen op onverwachte situaties?

Verdieping en verbinding creëren?

Een leuke en leerzame middag?

Dat is FLEX in de Buurt! Een inspirerend programma voor buurtbemiddelaars. (of andere doelgroepen)

Opzet:

Aan het begin: Een interactieve training over omgaan met onverwachte situaties. Hoe kun je als buurtbemiddelaar creatief zijn? Hoe stap je van het platgetreden pad en reageer je in het moment? Echt ingaan op wat de situatie van je vraagt en creatieve oplossingen kunnen verzinnen, daar gaat het om. Je leert wat meer improviseren en een aantal vaardigheden die je als buurtbemiddelaar kunt helpen om creatief met een situatie om te gaan. Leerzaam, praktisch en erg leuk om als groep met elkaar te doen

Aan het einde: Het programma wordt afgesloten met een geimproviseerde voorstelling van ongeveer 3 kwartier. Op humoristische wijze wordt de vrijwilligers een spiegel voorgehouden over wat wel en niet werkt bij een bemiddeling. Gebaseerd op hun eigen ervaringen en tips en tops. Een leuke en verbindende afsluiting, waardoor je als vrijwilliger weer opnieuw geinspireerd raakt.

 

Het programma wordt gegeven door André Besseling, liefst in samenwerking met muzikant Tjerk van der Ham (www.tjerkmuziek.nl). De bijdrage van Tjerk is zeer waardevol: hij geeft het programma schwung en afwisseling. Ook de afsluitende voorstelling wordt opeens een musical, waar nog lang over wordt nagepraat.

 

Duur programma is flexibel: van 2,5 tot max 4 uur.

  • Ontvangst
  • Interactieve en verbindende warming up.
  • Oefeningendeel
  • Praktijksituaties
  • Oogst van do’s en don’ts uit de praktijk
  • Improvisatie-voorstelling
  • Afronding

Er zijn twee versies: een korte versie die op een avond gegeven kan worden en een uitgebreidere versie van max. een dagdeel (1 tot 5)

Referenties

Frieda Boekel Coördinator BB Houten (06 16406835)

 “FLEX in de Buurt werkt verbindend en is leerzaam. Het is licht, houdt de vaart erin, maar geeft genoeg praktische handvaten. Andre is de expert in ‘Out of the box kunnen denken, flexibel kunnen zijn en leren improviseren. Een ideaal programma voor uw vrijwilligers!

Rebecca Letsch
 Coördinator BB Kwadraad Gouda

·         “André is in staat om mensen op een speelse manier te laten oefenen met out-of-the-box-denken. Hij geeft je inzicht in je eigen handelen en haalt je uit je rol door middel van interactieve oefeningen.”
 
·         “André verzorgde een training samen met pianist Tjerk vd Ham. Deze muzikale aanvulling was enorm waardevol en hiermee kon een geweldige en totaal andere sfeer worden neergezet.”
 
·         “Aan het eind van onze trainingsdag sloot André af met een stuk improviserend theater. We hebben genoten van zijn voorstelling en de creatieve manier waarop hij input uit de zaal gebruikt.”

Een video over de training en de voorstelling kunt u bekijken op Youtube via deze link: 

Flexdenken voor Buurtbemiddelaars

Contact en meer informatie:

Andre Besseling

06 21514321

info@andrebesseling.nl