Vertelvoorstelling voor op scholen


‘De reis van je leven’

 
INTERACTIEVE vertelvoorstelling (geschikt voor 4-12 jaar)
 
Een kind droomt.
Het wil een verre reis maken.
Wie niet?
 

Met die vraag richt de verteller zich tot de kinderen:
Waar zou je wel eens naar toe willen waar je nog nooit geweest bent?
Hoe ga je daar komen, welke voertuigen kun je daar voor gebruiken?

kind zittend

De voorstelling gaat verder.
Op interactieve wijze bouwt de verteller aan het verhaal. Aan de kinderen om dat samen met hem vorm te geven. Welke reis er gemaakt wordt hangt af van de kinderen, van de klassen of van een thema van de school.

'De reis van je leven! is een voorstelling die met de kinderen op reis gaat. Een voorstelling waar de verhalen en fantasieen van de kinderen serieus worden genomen en gebruikt in een wervelend verhaal.
De reis wordt gemaakt in een voertuig wat ter plekke gecreeerd wordt.
Een raket, een auto of een fiets? Waarom niet een Rakautofiets?
 

Het kind ontmoet mensen die hem helpen of tegenwerken. Ouders, leerkrachten of misschien wel wijze  reisgezellen of vervelende dwarsliggers.
De een ondersteunt, de ander ziet het totaal niet zitten. En zo reist het kind net zolang tot het zijn eindbestemming bereikt.
 
belgie solo
'De reis van je leven!' is vooral een voorstelling vol actie, humor, spanning en muziek. Alles wat het tot een enerverende voorstelling voor kinderen maakt!

In het kader van de Kinderboekenweek is de voorstelling speciaal gemaakt rond het thema Reis mee?
Als je niets doet, gebeurt er niks. Als je niet leest, maak je ook weinig mee. Door te lezen, maak je een reis in je hoofd. En dat kun je overal en veilig doen. Hier ligt ook de verbinding met de kinderboekenweek. Met boeken kun je overal heen reizen. Uiteindelijk staat de hoofdpersoon klaar voor zijn volgende reis. Maar nu in een boek.

De voorstelling wordt gespeeld door Andre Besseling. Met meer dan 15 jaar ervaring in het spelen voor en met kinderen, is hij een begenadigd verteller. Hij improviseert, speelt met verschillende personages en betrekt op speelse wijze de kinderen bij de voorstelling. Een genot om naar te kijken!
 
André staand los
De voorstelling kan geboekt worden als solo-vertelvoorstelling of met muzikant. In de laatste variant is muziek en liedjes een integraal onderdeel van het geheel.
 
andre muzikant
 
Duur voorstelling: ongeveer 45 minuten.
Doelgroep: kinderen 4-12 jaar of evt. opsplitsen in 4-7 en 8-12 
Aantal kinderen per voorstelling: dit is in overleg. Bij grotere groepen is overleg nodig over evt. noodzakelijke geluidsversterking
Locatie en techniek: in overleg.
Prijs: afhankelijk van met of zonder muzikant en techniek en aantal keren op 1 dag. 'De reis van je leven' kan maximaal 3 x op 1 dag worden gespeeld.
Contact: bel naar: 06 21514321 of klik HIER voor meer informatie