het juiste personage is een kwestie van spelen

Trainingsacteren is mij op het lijf geschreven. Het is een combinatie van een aantal jaren ervaring en een aantal vaardigheden.

  • Rollenspelen: kennis van alle soorten bedrijven, trainingen en organisaties
  • Improvisatieacteren: waardoor ik flexibel ben, in wat er gespeeld moet worden.
  • Trainerschap: door jarenlang lesgeven kan ik feedback geven op een heldere manier. Op maat en afhankelijk van wat de ander nodig heeft.
  • Train de trainer: als ervaren opleider voor trainers, kan ik goed inschatten wat iemand nodig heeft om te kunnen groeien. Respectvol confronteren is daarbij het sleutelwoord.

Als trainingsacteur zoek ik het perfekte midden tussen tegenspel geven en meebewegen. Soms is het nodig om wat steviger van repliek te dienen. Soms is het beter om iets flexibeler te zijn. Mijn doel als trainingsacteur is vooral om de ander een leerervaring te geven, waar hij of zij van groeit. Mijn ervaring als trainer helpt daarbij. Ik kan ter plekke schakelen en meer of minder tegenspel bieden. Het mooie van het vak van trainingsacteren is dat verschillende vaardigheden en disciplines bij elkaar komen. Het is toegepaste improviseren in het hier en nu, waar publiek en spelers de vruchten van plukken.

Veiligheid in het spel staat daarbij voorop. Eigenbelang en ego niet. Een rollenspel is immers een proeftuin om gedrag uit te proberen. Naast het 'klassieke' rollenspel, ben ik gespecialiseerd in vorm en flexibiliteit. Kan het ook anders? Jazeker. Korte interventies, trainen en acteren, hoefijzer- of driehoeksrollenspelen, van alles is mogelijk. Als de inhoud maar eerst komt.